Ричард Дън: О\'Шей ми каза, че ще блокира Бербатов и вкарах

11:12
Ричард Дън: О\'Шей ми каза, че ще блокира Бербатов и вкарах
Ричард Дън бе избран за играч в състава на гостите и получи награда - кристална купа от спонсора "Ейрком" на пистата пред сектор "А" на Националния стадион. Защитникът на Ман Сити, който се разписа за втори път срещу България, не бърза да отписва българите в борбата в групата.

- Как ще коментирате мача?

- Мачът беше много тежък. Ние започнахме добре, така както искахме - подавахме си точно топката, вкарахме и поведохме. Но после стана трудно. Мачът беше много важен за тях (българите), трябваше им задължителна победа, така че се очакваше да ни натиснат. Но всички ние устояхме и се бранихме добре.

- Вие бяхте оставен напълно непокрит при гола си.

- Да, успях да подложа глава при центрирането. Преди това Джон О\'Шей ми каза, че ще блокира Бербатов. И той го блокира идеално, така че на мен ми остана да стрелям с глава непокрит. Почувствах се чудесно.

- След гола играехте добре, но дали не се получи някакъв психологически срив, когато българите натиснаха?

- Мисля, че ние вкарахме гола си в подходящия момент. Но в подобен мач е нормално да се очаква, че те ще имат период, в който ще владеят дълго топката, ще поемат контрола над мача. За жалост след като вкарахме, ние се дръпнахме прекалено назад, с което им позволихме да изравнят твърде скоро. Те искаха да победят, притискаха ни, но ние се стремяхме да не загубим. В крайна сметка сме много доволни от равния. Борихме се много здраво за него, но считам, че този резултат е добър като финал на сезона. И гледаме с надежда към следващия сезон.

- Направихте изключителен мач, но преди това имаше опасения, че сте контузен. Имаше дори съмнения, че няма да започнете мача?

- Просто коляното ми беше подуто и то се нуждаеше от малко повече почивка, нищо страшно. Трябваше да сме сигурни, че ще може да понесе очакваните удари. Но подобен мач никой от нас не би искал да пропусне. Нямахме търпение да дойде този мач, да дадем най-доброто от себе си и да завършим сезона с положителен резултат.

- Смятате ли, че България окончателно е аут от борбата?

- Не знам, мисля, че все още предстоят обрати. В борбата сме ние, Италия, България, може би дори Кипър. Ние имаме реален шанс, но сега за нас е важно да отидем в Кипър и да вземем трите точки. Така ще посрещнем последните 2 мача у дома с много високи шансове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dan_68
08.06.2009 11:29

Кипър са в играта? Този добре ли е? Според мен нямаме никакви шансове. Ейре няма начин да не вземат точка от Кипър. Ще минат като валяк на Черна гора. Италия могат да ги спънат , но може би ще пазят сили за нататък. Дано се класираме все пак. Да стане чудо!